Subtral Facebookissa

Substral Osmocote lannoitekäpy

Osmocote lannoitekäpy on täydellinen pitkävaikutteinen lannoite kesäkukille! Lannoitekävyt on helppo lisätä kasvukauden alussa keväällä amppeli ja ruukkukukkasille tai puiden ja pensaiden istutuksiin.

Osmocote lannoitekäpy lannoittaa kasveja koko kasvukauden eli jopa 6 kuukauden ajan! Rakeista vapautuu ravinteita kasvien käyttöön juuri niiden tarpeen mukaisesti, lämpötilan ja mullan kosteuden vaikutuksesta. Käytännössä lannoite toimii siten, kun on lämmintä ja kosteaa, lannoitteen hartsikuori löystyy ja rakeet vapauttavat aktiivisesti ravinteita. Kun on viileää ja kuivaa, lannoitteiden hartsikuori tiivistyy ja samalla ravinteiden vapautuminen hidastuu. Ylimääräistä ravinnetta ei vapaudu turhaan kasvualustaan vaan juuri kasvien tarpeiden mukaisesti.

Tuotetiedot

Magnesiumia, rikkiä ja mikroravinteita sisältävä NPK-lannoite (15-4-10).

Käyttöohje

Käpymäiset lannoitteet laitetaan tasaisesti istutuskuoppaan kasvin juurien alle tai juurien viereen. Useampia tablettia käytettäessä, ne laitetaan multaan tasaisesti kasvin juurien ympärille.

Ruukut ja amppelit: Lannoitekäpyjen määrä valitaan ruukun halkaisijan mukaan.

Parvekelaatikot, kukkapenkit ja istutukset: Kesäkukkaistutuksiin 1 tabletti kukkaa kohti (esimerkiksi pelargonia, petunia- tai samettikukkaistutuksiin).

Puille, pensaille ja pensasaidoille kasvin korkeuden mukaan 1 tabletti 20 kasvusenttiä kohden.

Pakkauskoko: 12 kpl/pussi

Näin toimii Osmocote lannoite:

Osmocote rakeen toiminta

1. Osmocote lannoiterae on pinnoitettu orgaanisella hartsilla, joka kontrolloi ravinteiden vapautumista lämpötilan mukaan.

2. Jokainen rae sisältää kaikkia kasvin kasvun kannalta tärkeitä pää- ja hivenravinteita saman määrän. Pääravinteita ovat N eli typpi, P eli fosfori ja K eli kalium.

3. Ravintoaineet muuttuvat kasveille käyttökelpoiseen muotoon veden tunkeutuessa rakeiden hartsikuoren läpi.

4. Lämpötilan ja maaperän kosteuden vaikutuksesta ravinteita vapautuu hartsikuoren läpi kasvien käyttöön. Mitä lämpimämpää ja kosteampaa, sen enemmän ravinteita vapautuu.

5. Ravinteiden loppumisen jälkeen mikro-organismit hajottavat hartsikuoret vähitellen.