Subtral Facebookissa

Valkohuonevehka (valkokalla)

(Zantedeschia aethiopica)

Trooppisesta Etelä-Afrikasta kotoisin olevat vehkat tunnetaan ennenkaikkea kimppukukkina. Huonekasveiksi ne sopivat kuitenkin aivan yhtä hyvin. Siellä ne kukkivat maaliskuusta kesäkuuhun keltaisin, vaaleanpunaisin tai valkoisin kukin. Lämpimissä paikoissa sen voi istuttaa kesällä myös aukealle, jossa se luo eksoottista tunnelmaa. Sen hoito on kuitenkin vaativampaa kuin monien samantapaisten kasvien.

Kasvupaikka

Valoisasta puolivarjoisaan, lämmin paikka. Suoraa auringonvaloa tulisi välttää. Kesällä voi kasvaa myös aukealla. Talvella hyvä pitää viileämmässä, mutta ei pakkasessa.

Huonevehkaa tulee kastella tasaisin väliajoin, mutta kukinnan jälkeen sen saa antaa kuivua 8 viikon ajan. Vettä tulee laskea hiljalleen.

Ravitseminen

Huonevehkaa on hyvä lannoittaa viikoittain Substral kasviravinteella (ei lepokautena). Talvikuukausina, lokakuusta helmikuuhun, tarvitsee sitä lannoittaa vain kahdesti kuukaudessa.

Käteväksi pidempiaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi suositellaan Substral Kasviravinnepuikkoja viherkasveille joka toinen kuukausi. Lokakuusta helmikuuhun tulee annostelu harventaa puoleen tai siirtyä nestemäiseen lannoitteeseen

Vinkkejä

Poista keltaiset lehdet.

Huonevehka tulee jättää rauhaan lepoaikana kukinnan jälkeen.