Subtral Facebookissa

Huonekasvien lannoitus

Huonekasvien kasvattaminen on aika helppoa, kun muistaa huolehtia muutamasta perusedellytyksestä; valosta, kastelusta ja ravinteista.

Jos et ole aiemmin lannoittanut kasvejasi, kokeile nyt ja huomaat varmasti eron!

Valitse oma tapasi lannoittaa

Lannoitusvaihtoehdot

Nestemäiset ravinteet

Nestemäinen ravinne sekoitetaan kasteluveteen. Nestemäisen ravinteen etuna on se, että liukoisessa muodossa olevat ravinteet ovat heti kasvin juurien hyödynnettävissä. Nestemäinen ravinne on kätevä myös  silloin, kun kasvi tarvitsee lisäravinnetta vain joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa tai kenties vain mietoa lannoitusta. Annostelu ohjetta ei saa ylittää, jotta kasvualusta ei väkevöity ja haittaa kasvia.

Substral tuotesarjasta löytyy huonekasveille perinteinen kasviravinneneste ja uusi täysin kasvisperäinen lannoiteneste.

Kasviravinnepuikot

Ravinnepuikot ovat helppo ja kätevä tapa lannoittaa. Puikot työnnetään multaan kasvin juurten läheisyyteen.  Kiinteässä muodossa olevista puikoista vapautuu lannoitetta kastelun yhteydessä 2 kuukauden ajan. Substral ravinnepuikoissa löytyy oma vaihtoehto viherkasveille ja kukkiville kasveille.

Osmocote lannoitteet

Osmocote lannoitekävyt ovat laiskan lannoittajan ja helppoutta arvostavan viherpeukalon unelmatuote. Lisää lannoite kasvukauden alussa ja sen jälkeen riittää, että huolehdit vain kastelusta! Lannoitekäpy vapauttaa ravinteita jopa 6 kuukauden ajan eli lähes koko kasvukauden. Lannoitekävyt painetaan kukkamultaan tasaisesti n. 5 cm syvyyteen.

Miksi lannoittaminen on tärkeää?

Hyvänkin kukkamullan ravinteet ehtyvät aikanaan, yleensä n. 2-3 viikon kuluttua mullanvaihdon jälkeen. Tämän jälkeen kasveille tulee antaa lisäravinteita, jotta ne jaksavat kasvaa rehevänä ja kukoistavana. Tärkeimmät pääravinteet ovat typpi, fosfori ja kalium. Niiden lisäksi kasvi tarvitsee myös hivenravinteita. Substral kasviravinteet sisältävät näitä kaikkia kasvien tarvitsemia ravinteita.