Subtral Facebookissa

Hoito ja kasvatus

Huonekasvien lannoitus

Hyvänkin kukkamullan ravinteet ehtyvät aikanaan, yleensä n. 2-3 viikon kuluttua istutuksesta. Jotta kasvit jaksavat kasvaa rehevänä ja kukoistavana, ne tarvitsevat veden ja valon lisäksi ravinteita. Tärkeimmät pääravinteet ovat typpi, fosfori ja kalium. Niiden lisäksi kasvi tarvitsee hivenravinteita.

Osmocoten edut

Osmocote takaa kasvien tarpeenmukaisen lannoituksen nerokkaan hartsikuoren ansiosta. Ravinteita vapautuu kasvien käyttöön sopivia määriä päivittäin. Tämä varmistaa tasaisen ja vahvan kasvun kaikissa kasvun vaiheissa. Vahvat ja terveet kasvit ovat vastustuskykyisempiä tuholaisia ja tauteja vastaan. Osmocotella lannoittaminen on ympäristöystävällisempää, koska hartsikuori minimoi lannoitteiden huuhtoutumisen. Ravinteet jäävät näin täysin kasvien hyödynnettäviksi.

Leikkoruusulle lisäaikaa

Kotona maljakkoon unohdettu ruusu on apea jo muutaman päivän jälkeen. Varmista kasvin veden saanti ja saat sen tuottamaan iloa pitkäksi aikaa!

Kasvien hoidon ABC

Kasvien hoito on helppoa ja mukavaa puuhaa. Kasvit tarvavat kasvaakseen vettä,valoa ja ravinteita.

Mihin ravitseminen perustuu

Tärkeimmät kasviravinteet kasvien kasvun kannalta ovat typpi (N), fosfori (P) ja kalium (K) sekä hivenravinteet. Huonekasvien lannoitus edistää kasvua, vaikuttaa kukintaan ja sadon muodostukseen sekä suojaa kasvitaudeilta.

Vesiviljely

Vesiviljely on siisti tapa kasvattaa kasveja. Vesiviljelyssä kasvit istutetaan mullan sijasta kevytsoraan.

Mullanvaihto

Mullanvaihto kannattaa tehdä kevättalvella, kun kasvi ei ole vielä aloittanut keväistä kasvukiriään. Lue ohjeet kasvien ja kukkien mullanavaihtoon!

Kasvien lisääminen

Tavallisimpia huonekasveja voi lisätä kotona eri tavoilla, kuten pistokkaista, rönsytaimista tai jakamalla. Lue ohjeet kasvien lisäämiseen.

Kasvitaudit ja kasvituholaiset

Hyvin hoidettuna kasvi on terveempi ja vastustuskykyisempi tauteja ja tuholaisia vastaan. Lue vinkit kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan.

Kukkaruukun valinta

Ostetut kasvit ovat usein muoviruukussa. Muovi on kestävä valinta, muttei aina kaunein eikä kasvin kannalta paras vaihtoehto. Lue ohjeet kukkaruukun valintaan.

Yrttien kasvattaminen

Yrttitarhan voi perustaa parvekkeelle tai keittiöön, vaikka et omistaisikaan pihaa tai puutarhaa.